Veel afwisseling

Wat doe je precies als Constructief Modelleur?
Ik vertaal de berekeningen van onze Constructeurs naar 3D modellen, zowel voor de onderbouw als voor de prefab beton- en staalconstructies. Ik houd me uitsluitend bezig met het constructieve deel van een gebouw. We hebben hier ook Bouwkundig modelleurs, die werken de modellen helemaal tot in detail uit. Allemaal modelleurs dus, maar we doen niet allemaal hetzelfde.

In mijn vorige banen hield ik me altijd bezig met één onderdeel van een gebouw, de vloeren of juist het dak. Hier werk ik aan het hele gebouw, dat maakt het voor mij extra leuk. Dat zorgt voor afwisseling. Net als de samenwerking met andere collega’s. Als Modelleur overleg ik vooral met onze Constructeurs en Projectvoorbereiders. Op dit moment ben ik toevallig bezig met de uitwerking van een voorlopig ontwerp en zit ik juist weer veel (digitaal) om tafel met één van de Planontwikkelaars.

Suzanne Dohmen - Constructief Modelleur

‘Moeders’

Het gerucht gaat dat jullie bijnamen voor elkaar hebben. Wat is daar van waar?
Ja, dat is echt waar. Bijna iedereen heeft in ons team een bijnaam. Als enige vrouw én moeder van drie word ik in ons team ‘moeders’ genoemd. Dat ging zelfs zo ver dat een collega die vorig jaar met pensioen ging me moeders ging noemen! Maar dat geeft ook meteen de sfeer in het team weer: serieus wanneer het serieus moet zijn en een grapje wanneer het kan.

Lees ook de ervaring van andere collega's