Vloeren leggen beton

Werd je meteen in het diepe gegooid?

“Ja! In het begin dacht ik ‘waar moet ik beginnen?’. Maar er was weinig druk en ik kon meteen met een concreet project aan de slag. Er was genoeg ruimte om dingen uit te zoeken en de collega’s zijn erg behulpzaam. Het was dus vooral een heel leerzaam begin.

Natuurlijk heb ik net als alle nieuwe collega’s in mijn begintijd ook een dagje op de bouwplaats meegeholpen. Stond ik daar om half zeven ‘s ochtends met drie truien aan vloeren te leggen. En holy shit, wat gaat dat snel! Doen we dit op één dag? Maar heel leuk. Je kunt als architect natuurlijk van alles tekenen, maar het moet wel gebouwd worden. Hoe makkelijk is het voor hen als het werk goed uitgedacht is. “

Wat voor gebouw zou je graag een keer ontwerpen?

Een publiek gebouw. Een museum bijvoorbeeld of een showroom. Het gaat er mij om dat er veel verschillende typen gebruikers zijn waar je rekening mee moet houden. Dat maakt het complex en daar hou ik van. Oh ja, en een onbeperkt budget graag!
Maar tegen een gebouwontwerp op de Caribbean voor één van de dochterondernemingen van JAJO zou ik ook geen nee zeggen. Reizen vind ik namelijk erg leuk. Andere culturen en nieuwe mensen leren kennen. Als je daar een tijdje werkt, word je ondergedompeld in die cultuur. En natuurlijk ben ik benieuwd wat daar de lokale bouweisen en -regels zijn.

Wat zou je tegen een twijfelende sollicitant zeggen?

Doen! Je krijgt hier alle ruimte om dingen uit te proberen, maar ook om fouten te maken. Er heerst echt een cultuur van ‘er is meer dan werk alleen’, je krijgt de kans om je persoonlijk te ontwikkelen. Er is zo veel mogelijk, dingen worden gemakkelijk geregeld. Dat valt me nog steeds op.

Lees ook de ervaring van andere collega's