BIM pionier

BIM regisseur is waarschijnlijk geen beroep wat destijds op school uit je beroepskeuzetest kwam. Hoe ben je hierin terechtgekomen?
“Dat klopt. Ik weet niet hoe het tegenwoordig is, maar in mijn school- en studietijd bestond de BIM regisseur nog niet. Tijdens mijn studie architectuur in Eindhoven had ik een bijbaan bij een klein ingenieursbureau. Daar maakte ik kennis met BIM. Zij liepen voorop op dat gebied, het waren echte BIM pioniers zeg maar. Ik heb er ontzettend veel geleerd, maar achteraf liepen ze te ver vooruit en hebben ze de crisis niet overleefd. Voor mij was het wel duidelijk dat ik meer wilde met BIM.”

Hoe leg je op een feestje uit wat voor werk je doet?
“Ik vertel altijd dat we in één keer goed willen bouwen. Daarom bouwen we eerst een digitaal 3D model. Vervolgens laat ik Bimsync op mijn telefoon zien, dit is onze webomgeving waarop je het complete BIM model in 3D kunt bekijken. Het beeld dat dat geeft, zegt meer dan ik in het kort kan uitleggen. Ten slotte leg ik uit dat ik die modellen niet zelf bouw, maar mijn collega’s help om die modellen goed te bouwen. De meeste mensen vragen dan trouwens niet meer door”, lacht Robbert.

Robbert Ploegmakers

Warme omgeving

Je werkt nu bijna een jaar bij de Bedrijfshuisvesting. Hoe kijk je daar op terug?
Tijdens de sollicitatieprocedure had ik al een goed gevoel. Ondanks dat ik meerdere opties had, werd er geen druk uitgeoefend en kon ik zelfs een middag meekijken. Op mijn eerste dag stond er een leuke goodiebag en bos bloemen klaar en was alles geregeld.

Aan alle toekomstige sollicitanten zou ik willen zeggen: je weet hier één ding zeker. Je komt in een warme omgeving terecht. Doe je best, werk hard en wees aardig. Dan komt het allemaal goed. Het is een ontzettend sociaal bedrijf. Wat ik vooral fijn vind is de omvang van ons bedrijf. We realiseren mooie en diverse projecten en dat geeft je de kans om te leren, om het de volgende keer weer net iets anders, beter te doen. Daarnaast is een omvang van zo’n 150 collega’s precies groot genoeg om met iedereen persoonlijk contact te hebben, ook met de collega’s op de bouwplaats.”

Lees ook de ervaring van andere collega's