Hans van Pelt

Mister SEGRO

We vragen altijd naar je leukste project, maar de keuze is volgens mij vrij beperkt voor jou:
“Dat klopt, ja. Zo’n 4,5 jaar geleden ben ik bij Hercuton begonnen, waarvan ik ongeveer vier jaar voor dezelfde opdrachtgever (SEGRO) heb gewerkt.” Het is dus niet voor niets dat je in de wandelgangen weleens ‘Mister SEGRO’ wordt genoemd. “Is dat zo? Nou ja, het klopt wel. Maar sinds een half jaar niet meer hoor, ik zit nu bij MTS Euro Products in Maassluis. Dat is ook leuk, om voor een eindgebruiker te werken. Ik spreek hem bijna elke dag.

Ons werk wordt echt gewaardeerd. In december regelde Hercuton bijvoorbeeld een frietkar voor de bouwplaatsmedewerkers. Dat vond de opdrachtgever zo’n sympathiek idee, dat hij hem nu elke maand laat komen. Dat wordt hier natuurlijk wel op prijs gesteld. Toen het zo koud was in februari werd er vanuit Hercuton ook een keer erwtensoep gebracht, maar daar bedank ik vriendelijk voor. Dan heb ik liever een boterham met pindakaas, ik heb altijd een pot in mijn bureaula liggen!”

Familie

En het leukste aan Hercuton?
“Ik heb hiervoor lang bij een familiebedrijf gewerkt. Hercuton is dat niet, maar het voelt hetzelfde. Al hoef ik al die Brabanders niet als familie erbij”, schatert Hans.

Hand in hand

Waar kunnen ze jou ’s nachts voor wakker maken?
“Voetbal. Ik heb al vanaf mijn 15e een seizoenskaart van Feyenoord, mijn zonen voetballen en ook mijn vrouw is gek op voetbal. Ik heb ‘Hand in hand kameraden’ al aangevraagd voor de eerstvolgende activiteit van de personeelsvereniging. Al ben ik dan zelf op vakantie naar Italië, maar gewoon een beetje plagen.” Pindakaas mee? “Haha, altijd!”

Lees ook de ervaring van andere collega's